korrekt
Slide
korrekt-komposit
komplett-komposit
previous arrow
next arrow

DET BÖRJADE MED EN
BUGGYKAROSS I KINNAHULT

Sedan Företaget Faiber startade sin verksamhet i en liten källarlokal i Kinnahult 1981 har det hänt åtskilligt. Både när det gäller vårt företag och de material och tekniker som vi använder oss av. Det som började med tillverkning av bland annat motorcykelkåpor och karosser till buggybilar utvecklades snart till legoproduktion för svenska industriföretag. I slutet av 80-talet lät vi bygga en egen produktions­anläggning i Skene. Efterhand har lokalerna byggts till och anpassats till våra behov. Idag arbetar vi i en ändamålsenlig och mycket flexibel produktionsanläggning, som smidigt kan anpassas till olika typer av kompositprodukter och varierande serier.

I TEKNIKENS FRAMKANT

Teknik ligger oss varmt om hjärtat. Därför har ny teknik och utveckling alltid haft en central plats i vår verksamhet. Det innebär att vi alltid varit tidigt ute med att införa, och vidareutveckla, nya tillverkningsmetoder. Ett exempel på detta är att vi redan i slutet av 80-talet påbörjade utvecklingen av slutna processer i vår tillverkning. Idag tillverkas över 97 % av våra kompositdetaljer med injicerings­teknik. Tack vare kvalificerade produktionsmetoder och omsorgsfulla materialval kan vi leverera kompositprodukter av högsta kvalitet. Den slutna tillverknings­processen medför också att vi har en god arbetsmiljö och kan minimera utsläppen från vår fabrik.

FRÅN SMÅ PRECISIONSSKURNA DETALJER TILL RIKTIGT STORA

Genom åren har ett stort antal olika detaljer tillverkats och levererats till nöjda kunder både inom och utanför Sverige. Allt från bilskärmar, båtskrov och avancerade apparatskåp till prototyper, rutschkanor och ambulanskarosser. Faktum är att vi tillverkar allt från mindre kompositdetaljer i halvfabrikat till riktigt stora produkter som även omfattar monteringsarbete.

Ladda ner vår broschyr

Rulla till toppen