KOMPOSIT

Varför ska du välja komposit istället för traditionella material? I många fall kombinerar komposit en rad olika egenskaper som andra material inte har. Många av våra kunder väljer komposit för att det är lätt och starkt. Andra har upptäckt att det bara är kompositmaterial som klarar den tuffa miljön där produkten ska användas. En unik fördel är att kompositen kan kombineras av olika typer av material och skräddarsys till just dina behov. Du kan exempelvis få ett material som är böjligt och anpassningsbart eller en komposit som är tunn, vridstyv och har hög hållfasthet.

NÄR 1+1 BLIR NÅGOT
HELT ENASTÅENDE

På Faiber har vi specialiserat oss på komposittillverkning och jobbar med alla möjliga sorters polymera fiberkompositer. Kännetecknande för dessa material är att en fiber och en plast samverkar för att skapa en viss materialkaraktär. Genom att kombinera en viss typ av fiber med en utvald plast kan vi tillverka kompositmaterial med unika egenskaper. Skräddargjutna lösningar för just dina behov, med andra ord.

FIBER FÖR ALLA TÄNKBARA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Vi har en mängd olika slags fiber att välja mellan.

  • Glasfiber – huggen i mattor eller i form av olika sorters vävar. Glasfiber kan även fås stickad till multiaxiella produkter med två, tre eller fyra riktningar.
  • Kolfiber – aramidfiber och naturfiber. Dessa material kan fås i en mängd olika utföranden beroende på användningsområde.

MATRIS
(PLAST)

Att kombinera fibrerna med en viss typ av matrismaterial beror helt på de krav som ställs på den färdiga kompositen. Vi hjälper dig att hitta den optimala kombinationen.

Vi använder polyester, vinylester och epoxi i en mängd olika varianter. Varje variant har sina speciella egenskaper.

KOMPOSIT PÅ TUSEN OLIKA SÄTT

LÄTT & STARK

Det är några av de egenskaper som kännetecknar kompositprodukter tillverkade av oss på Faiber AB. Sedan början av 80-För många av våra kunder är kompositdetaljens låga vikt av högsta vikt. Samtidigt önskar man starkast tänkbara material och mycket hög finish på den färdiga produkten. Inom detta område är vi riktiga tungviktare.

Rulla till toppen